Alle blogs
Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het is een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt, dus veel moeite met die vraag beantwoorden heb ik niet meer. Het korte antwoord? Gasten laten genieten van wat je maakt.

Het lange antwoord? Dat lees je hier:

Van 2 personen tot 2000, het moet altijd goed zijn. Soms krijg je wel eens te horen: “Dit is voor die en die dus het moet goed zijn!” Dat vind ik altijd zo’n drogreden. Het eten moet altijd goed zijn! En daar zet ik me graag voor in! Van gesprekken met de gasten en het contact met de leveranciers, het plannen van een etentje kost veel tijd. Zeker als het wat aparter moet zijn dan gewoonlijk. Dat maakt mijn vak zo leuk. Je maakt alle facetten mee. Van begin tot eind zetten wij ons in om jouw feest tot een succes te maken. En als je dan ook nog eens bij alle onderdelen betrokken bent, maakt dat je nog beter weet wat je gasten willen.

 

Bijzondere combinaties

Koken is iets wat ik graag mag doen, eten ook. 😊 Dus wat is er nou beter dan die twee combineren? Nieuwe smaken ontdekken, nieuwe combinaties waarvan je denkt: “Past dat bij elkaar?”. En dan kom je erachter dat de ingrediënten die je hebt elkaar perfect aanvullen. Zoals aardbeien met basilicum. Klinkt raar, smaakt heerlijk. Wanneer je de smaken hebt gecombineerd, is het tijd om te denken over de structuren van je producten. Je wilt mensen verrassen met dingen die net even anders zijn dan wat ze verwachten. En er zijn zoveel mogelijkheden! Alleen al met aardbeien, gedroogd, in een schuim, als ijs, als krokant, puur en ga zo maar door. Als je het gerecht dan presenteert en je ziet de gasten vol verwondering kijken, dan weet je dat je weer iets geweldigs hebt neergezet. Een gerecht om trots op te zijn. En dat, precies dat, maakt mijn werk zo leuk.

Maarten van Veen
Chef-kok